Cukrász koromban álmodtam meg ezt a tortát, és el is készítettem, bár eredeti formájában sosem kóstoltam. Após szülinapjára elkészült mentes verzióban is, bár a cukormentesség továbbra sem játszik még, de édesítőszerrel működik, ha valaki azt is szeretné, én annál a cukrot is jobban preferálom inkább. A díszítése sajnos a nem-vegán család gyomrához igazítva eredeti rum-kókusz golyó, de ezek nélkül is tökéletesen finom, és mutatós torta. És imádom, hogy pucér :D
A három fő receptet osztom meg mindkét süteményhez:
A piskótát nem részletezem, a nevére kattintva megtaláljátok a másik posztban.
A tetején csokiganache van, szintén zenész.
És most jön a legfinomabb, a legjobb, az ezer arcú*:
Kókuszos praliné krém. Imádom.
Szóval:
30 dkg kókuszreszelék
15-18 dkg cukor
3 dkg keményítő, vagy vaníliás pudingpor
ha keményítős verzió: 1 vanília rúd magja, vagy vanília kivonat
Na és itt jön egy kis csavar.
A legzsírosabb, legkrémesebb, ha el akarod kápráztatni a világot, akkor használj:
egy konzerv (4 dl) zsíros kókusztejet (aldi, lidl)
2 dl vizet
Ha csak hétköznapokra, amikor nem akarsz valami durvát, vagy csak fogyózó ismerősnek:
6 dl víz
7,5 dkg kókusztejpor
vagy
6 dl kókusztej
Szóval mindent összemérünk, gázra fel, és forraljuk fel. Kevergessük rendesen!
Ennyi.
A rum-kókusz tortához hűtsük kicsit vissza.
Ez a krém mennyiség egy nagyon szép adag, még maradt egy kevés a tortán kívül másra is. Csinálhatjuk 20 dkg-ból is, egy kisebb tortához.
A Rum-kókusz torta összeállítása (keretben töltjük):
Lap, jó valag rum, kókuszos réteg, csoki ganache, lap, rum, kókusz, ganache, lap, rum, csoki ganache.
Egy éjszakát dermesztjük, vagy fagyóban 1,5 órát, de ezt én annyira nem preferálom. Díszíthetjük ganache-zsal akár körbekenve, és csillagcsővel felnyomva. Vagy csokiba márthatjuk a maradék kihűtött, kigolyózott krémet.
Bounty szelet összeállítása:
A piskótát ahogy van, a tepsiben hagyom (persze sütőpapír és társai legyenek eltávolítva, ha volt alatta. amúgy ajánlott hogy legyen :)).
Erre jön a forró krém, amit gyorsan el is egyengetünk.
Ha egy kicsit megdermedt a teteje leöntjük a ganache-zsal és hűtőbe dermesztjük egy éjszakát. Másnap szeleteljük.
Egy egész postányi ember alig hitte el, hogy ez mentes cucc.
Mellette egyszerű, szóval hajrá! :)
*Amiért ezer arcúnak hívom a krémet:
Mert ha frankón kihűtöd hűtőben csodás bonbont készíthetünk a legzsírosabb verzióból, karácsony környékén természetesen szaloncukrot.
Ugyanezzel a módszerrel egy mandulával középen kókuszba forgatva raffaelló golyó lesz.
Csodás pohárkrém lehet belőle, imádom minden fajta gyümölcs szósszal: mangó, ananász, eper, málna, áfonya, vagy csak vegyes.... Csodás. Higgyétek el úgy ki kell próbálni! Ehhez elég az alakbarátabb verzió is, úgy is fenomenálisan jó. Komolyan.
Csokis napokon ez mehet csoki öntettel is, ilyenkor a ganache-ba 4 dl kókusztejszínhez (de tejből is épp olyan jó) csak 20 dkg csokit olvasztok.
Mazsola barátoknak: rakjatok bele mazsolát és csináljatok belőle pohárkrémet. Komolyan isteni.