Ismét egy pofonegyszerű receptet hoztam, aminek a felhasználása elég sokoldalú, lehet belőle bevonatot készíteni, mint ami a fotón szerepel, lehet használni díszítésre nyomócsővel, és ha akarunk olyan fincsi kis lefolyásokat csinálni, akkor arra is alkalmas, mindezek a felhasználások között csupán a hőmérséklet a különbség.
Csupán két összetevő szükséges ehhez is, és max 5 perc, míg össze melegítjük, aztán csak a felhasználástól függ a további sorsa.
Összetevők:
4 dl kókusztejszín (jó a zsíros konzerves, vagy a dobozos verzió)
30 dkg étcsokoládé
A hozzávalókat összemelegítjük, ez történhet mikróban, vagy takaréklángon folyamatosan kevergetve, vagy ha óvatosak akarunk lenni akár gőz felett is.
Ha legfelső rétegnek szánjuk tortára, akkor simán csak öntsük rá a kész cuccot és hagyjuk megdermedni.
Bevonatnak egy kicsit hűtsük vissza, majd mintha csokoládéval akarnánk áthúzni, rácson öntsük le a tortát a mázzal.
Csoki folyásnak a torta oldalára még egy cseppet hűtsük, és úgy csorgassuk le a tortát.
Nyomózsákos használathoz hűtsük ki teljesen.
Tapasztalat az kell hozzá, (ahogy a képen is láthatjátok a második nekem sem sikerült a legszebben sajnos, de az elsőbe meg belenyúltam....) de bárhogy is alakuljon az íze isteni, és ezért megéri. (Na meg persze mutatós is.)
Sok örömöt hozzá, és
a szivárvány ereje legyen veled!