A szivárvány a konyhában kezdődik

Növényevő Róka

Növényevő Róka

Kakaós piskóta

2018. június 01. - RókaRami

A teljes kiőrlésű gluténmentes lisztkeverék egyik leggyakrabban használt formája a konyhámban.


Ha engem kérdeztek nesquik íze van :) Már amire emlékszek belőle.
Még nem próbáltam cukormentes verziót, de tervben van. Persze eritrit, xillit, kókuszvirágcukor az működik, maximum az első kettőtől szárazabb lesz az eredmény.
Az én borzalmas kis sütőmben ebből egy kicsit brownie-s, puha kellemes piskóta lesz, ami tökéletes tortákhoz is.
Ez a recept:
vegán
olajmentes
gluténemntes
tejmentes
tojásmentes
szójamentes

Összetevők: 
1,5 csésze teljes kiőrlésű gluténmentes lisztkeverék
¾ csésze cukor
¼ csésze kakaópor
½ tk étszóda
½ tk só
1 csésze rizstej
2 tk vanília kivonat vagy 1 rúd magjai
½ csésze + 2 ek almaszósz
1 ek almaecet
1 lentojás
½ ek. útifűmaghéj

Első dolgom a lentojás. Ez abból áll, hogy kimérek 1 ek. őrölt lenmagot, és 3 ek. hideg vízzel elkeverem. Ezt állni hagyom.
Sorrendben elkezdem összemérni az alapanyagokat, ha megvagyok a száraz hozzávalókkal, elkeverem őket egy habverővel. Ezek után a folyadékokat egyenként hozzáadom, mindegyik után keverek egyet a tésztán.
Az útifűmaghéjat arra a pillanatra tartogatom, mikor már csak épp nem rakom a sütőbe.
Előmelegített sütőben sütjük, sajnos nem tudom pontosan, de talán olyan 160-170°C körül és 15-20 percet.
Onnan tudom hogy jó, hogy kis repedések keletkeznek a felületén. Nyugodtan rá lehet nyitni a sütőt, nem kényes.
Ezek után bármire lehet használni.

Ui.: a képen a kakós piskótazselé látható (amúgy nem volt olyan rossz) édesburgonyás csoki krémmel (spoiler) borítva, és banánnal tálalva reggelire. Mert szombat :D

A szivárvány ereje kísérjen utadon!

A bejegyzés trackback címe:

https://novenyevoroka.blog.hu/api/trackback/id/tr3414017836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása