A szivárvány a konyhában kezdődik

Növényevő Róka

Növényevő Róka

Raffaello torta

2018. június 01. - RókaRami


A férjem szülinapjára készült ez a torta, ami hipp-hopp el is fogyott. Tudni kell róla, hogy nem csináltam nagyot, szóval csaltam egy kicsit, de így kettőnknek pont jó volt.

Szerintem a nyers lap tökéletesen passzolt hozzá, és abból készültek a díszek is. Anti-vegán családnak is ezt vittük, aki hajlandó volt megkóstolni, annak ízlett. (Persze az övékre tett doboz raffaello az elfogyott...)

 

Ez a torta:

vegán

gluténmentes

tejmentes

tojásmentes

szójamentes

hozzáadott zsiradék-és olajmentes

ha szeretnétek hozzáadott cukor mentes

sütés nélküli, csak főzni kell egy picit

 

Hozzávalók (egy kisebb, 10 cm átmérőjű formához):

Kókuszos- mandulás nyersvegán "marcipán"lapok:

1 csésze mandula

3/4 csésze kókusz

3/4 csésze magozott datolya, vagy mazsola

 

Minden alapanyagot késes aprítóba mérünk, lassan elindítjuk a gépet és addig dolgozzuk, míg formázható masszává alakul, igény szerint rakhatunk hozzá kevés forró vizet.

Ezt kb 4 részre osztottam, lett belőle három lap, és a maradékból a dísz.

A lapoknak valót szilikonos lapra, vagy sütőpapírra nyomkodjuk a forma segítségével és kidermesztjük. Nem kell neki sok, max 15-20 perc, amíg a krém elkészül.

Pontosan sajnos már nem tudom, mennyit mértem ki egy lapnak.

 

20 cm átmérőjű tortaformába ennek a duplája ment, abból is maradt lap, abból bonbonokat készítettem.

 

Raffaello krém (a kis adag laphoz):

3 dl víz

6 dkg kókusztejpor *

4 dkg keményítő

6 dkg kókuszvirág cukor**

2 vaníliarúd magja, vagy 2 tk vanília kivonat vagy dr oetker aroma

 

Összefőzzük, kihűtjük. Ha magában használjuk krémnek tölthetjük melegen, vagy alaposan kikeverve hidegen is. (Én lusta disznó melegen töltöm)

A maradék krémet (mert kicsit sok lesz) félretesszük, a krémre hűlés előtt közvetlenül érdemes folpackot simítani, így nem bőrösödik meg, ha nem használsz folpackot, akkor valahogy úgy érdemes befedni, hogy valami hozzáérjen közvetlenül.

 

*lehet használni konzerv kókuszkrémet, vagy más kókusztejszínt, nekem attól fáj a hasam

**vagy sima cukor, de ha a teljes táplálkozás híve vagy használhatsz magozott datolyát, ahhoz főzd fel a tejjel, vagy a kókusztejpor+víz kombóval és turmixold simára

Ezután a tortát hűtőben dermesztjük, én előtte nap készítem, mint ahogy kell, de elég neki olyan 4-5 óra, vagy 1 óra fagyasztóban ha ilyen kicsi. Hűtőn is múlik.

Szóval ha megdermedt, kivágjuk a formából, és a kikevert krémmel bekenjük, majd kókusszal panírozzuk.

Ez is egy egyszerű torta, szerintem bárki aki tud egy tisztességes pudingot főzni, az könnyen elkészítheti :)

A szivárvány ereje kísérjen utadon!

A bejegyzés trackback címe:

https://novenyevoroka.blog.hu/api/trackback/id/tr4414017786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása