Én is beállok a tofurántotta imádók sorába, mert egyszerű, nagyszerű, és hétvégén megérdemlek valami sós, lassan, komótosan elkészült reggelit, amitől érzem, hogy hétvége van.
Az elkészítése pedig pofon egyszerű, és már élvezhetjük is a kellemes, meleg reggelit sok-sok zöldséggel, meg amivel akarjuk, pizsamában, a tv előtt, a párunkkal... akár :)
Összetevők 2 adag:
1 közepes fej hagyma (mindegy milyen fajta)
2 blokk (2*180 g) tofu (hűha :)
3/4 mk. fekete só (opcionális, de ad neki egy kis tojásos ízt, ha szeretnénk)
nálam mindig megy bele ketchup, vagy paradicsom püré
bors
fűszerek
Én úgy kezdem, hogy a fasza kis kerámia serpenyőmben vizet hevítek, ebbe rakok egy vékonyan felszelt hagymát, és megpárolom. Erre jön a fekete só és ketchup ízlés szerint. Sokan raknak bele kurkumát a színe véget, én nem hiányolom. Aztán nálam alap a kömény, petrezselyem, fokhagyma, bors, kavarok rajt egyet, majd megbontom a füstölt tofukat, a levét beleöntöm az alapba, és kézzel jól elmorzsolom bele egyenesen a serpenyőbe. Gyors kézmosás, és alapos keverés, majd várok, míg odakap, felkeverem, és eljátszom ezt párszor. Persze annak, aki olajon pirítja lehet jobban sül, én így szeretem, vízzel.
Közben mosok zöldséget, és fel is aprítom hozzá, majd ha késznek ítélem, mehet a tányérakra. Mikor már ilyen szép időben burjánzik a teraszon a metélő fokhagyma, kimegyek pár húsos szálért, és mosás után jól ráaprítom. Majd begombóculok a kanapéra, és a férjem társaságában eltűntetem a fejedelmi reggelimet.
Jó étvágyat hozzá.
A szivárvány ereje legyen veled!