Az egyik kedvenc dolgom, mióta a glutén miatt mellőzöm a hagyományos tésztát: a zöldség tészta! Lehet répából, céklából, karalábéból, cukkiniből... Amit csak le lehet spirálozni, vagy a csíkozós hámozómmal hosszú, vékony csíkokra szelni. Avokádós szósszal készült, így nyersvegán étek lett belőle, sajnos a színben a cékla átvette az uralmat, így a cukkini színe sem jön ki annyira, de mivel imádom a céklát, így megbocsátom neki a kis folytonos trollkodást.
A szósz receptje roppant egyszerű (rengeteget készítettem, több napig kitartott):
3 avokádó
2 közepes paradicsom
1 közepes lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
2 citrom leve
1 tk só
egy marék spenót
egy kis friss petrezselyem levél ízlés szerint
Ezeket mind aprítógépbe rakjuk, és jól összedolgozzuk. Innentől a felhasználása szabadon választott, ez csak egy példa.
A paradicsomot belekeverhetjük összekockázva is, ha érdekesebb textúrát szeretnénk.
A receptnél figyeljünk oda, hogy ha egyedül esszük, ne keverjük el mindet a zöldségekkel, mert a só miatt levet enged!