A szivárvány a konyhában kezdődik

Növényevő Róka

Növényevő Róka

Zabkása, ahogy én készítem

2018. július 24. - RókaRami

Zabkása. Ezt nem is ragozom. Szóval férjem mondta: hát csak felteszed a zabot meg a kását, összefőzöd és kész. Hát igen, ez ilyen egyszerű, csak az összetevők sántítanak :D
Lássuk hogy eszem én ezt a fenséges étket:
3/4 csésze gluténmentes zab (aprószemű sajnos, ha találtok nagyszeműt abból 1 csésze)
4 dl víz
fahéj
1 ek darált lenmag (a képen ez az a barna izé rajta, akkor elfelejtettem belefőzni)
1/4 csésze mazsola
Számomra ennyi, ha a férjemnek készítem még 1/4 csésze barnacukor
kakaós verzióhoz 1/3 ek kakaópor
Mindent összefőzök, ha kész, 100 g bogyós gyümölccsel megspékelem, férjem egy fagyasztott banánnal.
Ez az átlag. Aztán ha sok friss gyümi van akkor az is megy bele, ha van friss kókusz akkor kockázok bele azt is. Torta maradékok is jól passzolnak bele pl maradék ganache, piskóta darabok... Persze ezek mind a végén, amikor kész.
Hát ennyi, ilyen egyszerű ez. Ja és alapból az edényből esszük ki. Minimalizmus. Vagy lustaság?
¯\_(ツ)_/¯

A bejegyzés trackback címe:

https://novenyevoroka.blog.hu/api/trackback/id/tr7314133003

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása