Ez egy különleges bejegyzés a számomra. Ez lett az utóbbi idők kedvenc receptje nálam, ennek egy egész galériát tudnék nyitni, annyiszor elkészült, de a legszebb művemet teszem csak be ehelyett.
Igazi tavasz végi- nyár eleji torta lett, sok sok gyümölccsel, akácvirággal, bodzavirággal, és egy kis frissen feltört kókusszal.
Egy ismerősöm anyukájának készült sok-sok szeretettel.
A csokikrémről:
Csak két összetevő kell hozzá, igen jól látta mindenki! Csak kettő!
Édesburgonya és étcsokoládé. Ennyi.
Jövőben kísérletezni fogok egy cukormentes és zsiradékmentes verzión, meglátjuk lesz-e belőle valami addig is ez! Isteni.
Összetevők:
15 dkg főtt, vagy párolt édesburgonya
5 dkg étcsokoládé
Elkészítés:
A forró főtt burgonyát késes aprítóba tesszük. Rákockázzuk az étcsokoládét, rárakjuk a tetőt. Várunk egy keveset, közben keverhetünk rajta egyet-egyet, hogy jól megolvadjon a csoki. Ha megolvadt alaposan eldolgoztatjuk. Ha tejcsokisabbat szeretnénk rakhatunk bele növényi tejszínt, vagy kókusztejport. De így is nagyon finom. Én még langyosan szoktam beletölteni a piskótába, és egy éjszakát hagyom hűlni hűtőben.
Jól használható mindenre, amire egy szokványos csokis vajkrémet is használunk. Véleményem szerint, de nem próbáltam (még) lehet belőle akár krémvirágokat is gyártani, ha jól be van hűtve. Önmagában, vagy gyümölcsökkel megrakva finom pohárkrém is készíthető belőle, nem is beszélve az édesburgonya magas vitamin-és ásványi anyag tartalmának előnyeiről.
A lefolyós csoki az egy csoki-ganche amit szintén egyszerű elkészíteni.
A szivárvány ereje kísérjen utadon!